Wednesday, November 4, 2009

Elukaar

OEA ehk Organismi Elutegevuse Alused on uus aine mida me peaaegu terve selle nädala hommikust õhtuni õpime. Peamiseks teemaks on ELUKAAR. Lootest kuni surmani. Üks "positiivne" fakt : Sünni momendist hakkavad meil juba närvirakud surema, jutt on ajurakkudest. Surevad nad sellepärast, et nad ei leia piisavalt rakendust, mille tulemusena me kasutamegi ainult 10% oma ajust. Täitsa hull ju! Mõelge kui palju potensiaali meis oli :D Üldiselt see aine mulle meeldib, parandasime jälle maailma. Tegime ajurünnakuid teemal"Laps ja lapsevanem, koolis ja kodus" ning "Koolivägivald". Pidime meenutama ja rääkima oma esimest mälestust üldse(minul oli see 3 aastasena. Kardsin vihmakätte minna, seisin vanaema juures trepil ja keeldusin liikumast. Mäletan ema selgitamist, mäletan vanaema ning lõpuks vihmaga kojuminekut), seejärel positiivseid ja negatiivseid mälestusi, perekonna traditsioone ja kooliaega. Kuidagi hea oli teistega jagada seda kõike, ning võrrelda kui palju ühist ja erinevusi meil on. Sai jälle kõikidest tükike teada.
Tegime tüdrukutega tansulka ükspäev. Saime kokku Sillu juures: Krissu, Kerttu, Kaari ja Sillu. Perenaine oli jällegi väga lahedaid jellysid teinud, apelsini koore sisse muide(hakkan ka ise kasutama :D ). Palju sai nalja, südant puistatud, pilti tehtud ja kokteile valmistatud. Sillul on korteris nii ilusad küünlad ja nunnu olemine :). Üle pika aja käisin Prives, kahjuks ei olnud seal enam nii lõbus kui esimestel kordadel. Jõudsime järeldusele,et see ei ole enam meie jaoks. Kuigi jamh tantsida sai kõvasti ja muusika oli niiiiii hea! Kokkuvõttes olen ikkagi nii rõõmus, et me jälle kokku saime. Loodan, et järgmise korraga ei lähe enam aastat aega ;) Tervitades oma Kullakesi !!
Eile käisin Karolini Fatburnis. Soovitan ;) ja olen iga teisepäev kohal. Avastasin üldse,et kosele on tekkinud niipalju spordivõimalusi ja mis peamine...odav!

Kaunistasime kodu küünaldega hingedepäeval. Nüüd põlevad need igapäev, nii mõnus hubane ja kodune on! Varsti hakkab juba jõulutrall pihta :O Ja siis tuleb ka Kallis Õde Inglismaalt!
Vaatasin just Naiste vahetust. Läbiv teema oli "Family time" nagu üks "lahe" kutt seal seletas. Minuarust pole see üldse nii raske ja ületamatu oma perega hetk koos veeta. Ma ei mõtlegi mingit pereringis oma päeva seikluste jagamine ja arutamine/probleemide lahkamine, vaid kasvõi õhtusöök, hommikusöök, lauamängud mis iganes. See on armas ja annab palju positiivset energiat terveks päevaks. Kui ma Kosel koolis käisin ja me kõik kolm olime teismelise kõrghetkes :D, siis oli igalühel vaja väljas käija, sõpradega hängida ja selline "family time" oli ainult nädalavahetusel, kui sedagi. Nüüd oleme taaselustanud ühised õhtusöögid ning pühapäevase saunaõhtu( niiiii hea ). Mäletan,et perekonna/suguvõsa lähedasemad suhted said mulle uuesti väga oluliseks umbes 3 aastat tagasi. Avastasin jälle milline kvaliteetaeg see on. Armastan neid ülekõige, sest ilma nendeta poleks mind ja minuta oleks üks osa tervikust puudu :)

Tere Novembrile !
Juba ootan lund ja kelgutamist, piparkooke ja jõulumuusikat!

Pai! :)

1 comment: